Besluit WHO brengt hoop voor MS-patiënten wereldwijd

https://ms-sep.be/wp-content/uploads/2023/07/MSIF-LOGO_Horizontal_700x297.jpg

Behandelingen voor multiple sclerose (MS) voor het eerst toegevoegd aan WHO’s lijst van essentiële geneesmiddelen

26 juli 2023

Vandaag heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het eerst drie disease modifying-therapies (DMT’s) voor multiple sclerose (MS) toegevoegd aan haar Essential Medicines List.

Prof. Mai Sharawy, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Multiple Sclerosis International Federation (MSIF), richt zich tot de wereldwijde MS-beweging en benadrukt de positieve impact van het besluit van de WHO en erkent de inspanningen van lidorganisaties en vele anderen.

“De opname van drie ziektemodificerende therapieën voor MS in de lijst van essentiële geneesmiddelen (EML) door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een gedenkwaardig besluit dat de dringende uitdagingen onderstreept waarmee MS-patiënten en hun verzorgers wereldwijd worden geconfronteerd, met name in landen waar de toegang tot ziektemodificerende therapieën vaak beperkt of niet beschikbaar is, zoals blijkt uit de Atlas van MS.”

Deze opname zal de aankoop, beschikbaarheid en betaalbaarheid van deze geneesmiddelen vergemakkelijken en uiteindelijk de gezondheidsresultaten en levenskwaliteit van personen met MS over de hele wereld verbeteren. Deze prestatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de gezamenlijke en onvermoeibare inspanningen van MSIF-lidorganisaties, professionals in de gezondheidszorg, onderzoekers in TRIM’s en neurologische organisaties, mensen met MS en toegewijde individuen die hebben samengewerkt als een geweldig team dat zich inzet voor het verbeteren van de kwaliteit van leven van MS-patiënten wereldwijd.

Een baanbrekend besluit

Met dit baanbrekende besluit erkent de WHO dat het van cruciaal belang is om MS-behandelingen te allen tijde beschikbaar te maken in alle gezondheidszorgstelsels. Het is een belangrijk moment in de geschiedenis van MS en een cruciale stap in de verbetering van de toegang tot MS-behandelingen voor personen met MS, met name in landen met een laag of gemiddeld inkomen of in een omgeving met weinig middelen, die te maken hebben met aanzienlijke belemmeringen bij de toegang tot MS-behandelingen.

Voor meer informatie, klik hieronder:

https://www.msif.org/news/2023/07/25/whos-decision-brings-hope-to-people-with-ms-worldwide/

Spring naar de inhoud