European Disability Card uitgelicht in ‘De Federale Minuut’!

https://ms-sep.be/wp-content/uploads/2023/09/Capture-decran-2023-09-15-110123.jpg

Begin augustus greep de FOD Sociale Zekerheid de kans om de European Disability Card (EDC) in de kijker te zetten door een televisiespot te produceren in het hart van Pairi Daiza. Dit initiatief, dat deel uitmaakt van ‘De Federale Minuut’, is een geweldige kans om onze doelgroep en potentiële partners bewust te maken van de kaart.

European Disability Card vergemakkelijkt de toegang tot sport, cultuur en vrijetijdsbesteding voor mensen met een handicap

De European Disability Card is een Europees initiatief. Dankzij meer dan 500 partners, biedt ze heel wat voordelen zoals aangepaste rondleidingen, bijzondere evenementen of kortingen. Je kan ermee terecht in musea, sportclubs, zwembaden, pretparken,…

In België is onze FOD één van de zes instanties die de kaart uitreikt aan personen met een handicap die een erkenning hebben. Sinds 1 januari 2024 krijgt zelfs iedereen die erkend is automatisch zo’n kaart, zonder ze apart aan te hoeven vragen.

Wat is de Federale Minuut?

De federale minuut is een initiatief van de FOD Kanselarij van de Eerste Minister. In een video van 1 minuut wordt een federaal thema uitgelegd. Onze FOD werd uitgekozen om dit jaar één van de 10 videoclips te laten realiseren. Een mooie kans voor onze FOD en de EDC-kaart.

De insteek van de clip is dat de kaart toelaat om ‘buitengewone ervaringen’ te beleven. De EDC-kaart is namelijk bedoeld om nieuwe dingen te ontdekken, sociaal isolement tegen te gaan, ontspanning te bieden en inclusie te bevorderen. De clip werd gemaakt met het productiehuis LDV Production uit Elsene.

Wanneer kan je de spot zien? 

De spots worden éénmalig uitgezonden op Eén, VTM, La Une en RTL TVI, in de periode van 14 tot 22 september rond het journaal van 19u. Ze worden ook verspreid via de sociale netwerken en op de website belgium.be gedurende 7 weken (van 16/09 tot 28/10).

Uitzenddata en -tijden Zenders
Zaterdag 14/09/2024 – 20h10La Une
Zaterdag 14/09/2024 – 19h35RTL-TVI
Maandag 16/09/2024 – 19h53VTM
Zondag 22/09/2024 – 18h59VRT 1

Naar een inclusievere samenleving

We zijn verheugd over deze kans om de kaart bij een breed publiek bekend te maken en hopen dat uiteindelijk meer mensen de EDC-kaart zullen gebruiken. Het is dankzij dit soort initiatieven dat we stap voor stap toewerken naar een inclusievere samenleving waarin iedereen kan deelnemen aan alle aspecten van het maatschappelijk leven.

Je vindt alle informatie op www.eudisabilitycard.be

Spring naar de inhoud