Koning Boudewijnstichting

De fondsen Claire Fauconnier, Ginette Kryksztein & José en Marie Philippart-Hoffelt zijn opgericht om het onderzoek naar multiple sclerose (MS) te steunen.

Deze fondsen lanceerden een gezamenlijke oproep tot het indienen van projecten die resulteerde in de ondersteuning van twee projecten.

1. Nationaal MS Centrum Melsbroek

Cognitieve vermoeidheid in het dagelijks leven van mensen met multiple sclerose: fysiologische reacties en proof-of-concept van biofeedback-gebaseerde interventie ter verbetering van de levenskwaliteit

2022 Steenokkerzeel – Melsbroek

Het doel is het ontwikkelen van een nieuw testprotocol voor cognitieve vermoeidheid dat langer duurt en relevant is voor het dagelijks leven door gebruik te maken van Virtual Reality en neurofysiologische metingen. Projet mené par Daphné Kos.

Ondersteuning

63.615 €

2. Universitair ziekenhuis Brugmann

Toepassing van biomarkers bij multiple sclerose: wat kan clinici helpen bij het voorspellen van klinisch-pathologische fenotypes?

2023 Brussel – Laken

We onderzoeken de diagnostische en prognostische rol bij multiple sclerose van twee biomarkers, nl. vrije lichte ketens van immunoglobulinen en complementactiveringsproducten, en willen voorspellers van stille progressie identificeren. Projet mené par Serena Borrelli.

Ondersteuning

79.000 €

Spring naar de inhoud