Welkom op de website van de Nationale Belgische Multiple Sclerose Liga

Goeiedag en welkom op de site van de Nationale Belgische MS-Liga. Onze nationale vereniging is federaal verantwoordelijk voor diverse domeinen zoals u zult ontdekken bij de navigatie op onze site. De Gemeenschapsliga’s, die in 1982 het licht zagen, zijn voor wat hen betreft hoofdzakelijk gericht op de tegemoetkoming van personen met MS, hun familie en mantelzorgers. Samen met hen zorgen we voor een doeltreffende algemene voorlichting en zijn verantwoordelijk voor de medische voorlichting.

De Nationale Liga is, wat haar betreft, in 1958 ontstaan, onder de auspiciën van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde, en was een van de eerste patiëntenverenigingen ter wereld. Ze ontstond in navolging van de oprichting van de Belgische Studiegroep voor Multiple Sclerose.

Meer over onze geschiedenis
Hands image

Wenst u meer te vernemen over de doelstelling van de Nationale Liga ?

De Nationale Liga

Heeft u zelf MS en wenst u een contactpersoon ?

De liga binnen uw gemeenschap

Wenst u te weten wat we samen met anderen doen op Europees niveau en internationaal ?

Internationale verenigingen

Wenst u meer informatie over de rechten van de patiënt in onze samenleving ?

Patiënten en samenleving

Wenst u de meest recente medische informatie te raadplegen of meer inzicht te krijgen in multiple sclerose (MS) ?

Medische informatie

Wenst u te weten hoe u ons kunt helpen ?

Ons helpen

Actualiteit

CALL FOR APPLICATIONS

The International Progressive MS Alliance has released a Request for Applications (RFA) as the first stage of funding for a research pipeline to test innovative outcomes or treatments focused on the well-being of people living with progressive MS. Proposals should…

Meer weten

https://ms-sep.be/wp-content/uploads/2022/11/Gala2023.png

Een prachtig Galaconcert

Het jaarlijkse galaconcert van de Nationale MS-Liga vond plaats op vrijdag 17 maart 2023, naar gewoonte in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel. Voor het eerst werd gekozen voor een concertavond op vrijdag waarmee men de werkweek mooi kon…

Meer weten

Koning Boudewijnstichting

De fondsen Claire Fauconnier, Ginette Kryksztein & José en Marie Philippart-Hoffelt zijn opgericht om het onderzoek naar multiple sclerose (MS) te steunen.

Deze fondsen lanceerden een gezamenlijke oproep tot het indienen van projecten die resulteerde in de ondersteuning van twee projecten.

Meer weten

https://ms-sep.be/wp-content/uploads/2022/02/analysis-1.jpg

Mc Donald Fellowships & Du Pré Grants

MSIF’s unique Awards aimed exclusively to clinicians and researchers who work in and are from low- and middle-income countries are now open for applications. The MS International Federation is funding research awards in the form of two-year fellowships (McDonald) and…

Meer weten

https://ms-sep.be/wp-content/uploads/2022/05/image-1.jpg

Lancering brochure: Goed leven met MS als je ouder wordt

Naarmate we ouder worden, verandert ons lichaam, wat nieuwe uitdagingen voor het leven met MS met zich mee kan brengen. We lopen ook meer kans om bijkomende gezondheidsproblemen te ontwikkelen en de MS-symptomen nemen met de jaren toe. Om deze…

Meer weten

Bekijk al het nieuws

Woord van de voorzitter

Beste lezers,

Tijdens de algemene vergadering van MS-Liga Vlaanderen op 6 december 2022 is Chantal Van Audenhove verkozen tot nieuwe voorzitter. Zij volgt Maria Torfs op die acht jaar lang voorzitter was van MS-Liga Vlaanderen en daarvoor al een heel lang engagement opnam in onze organisatie.

LEES VERDER

Artikels

2022 McDonald Fellowships and Du Pré Grant recipients announced

MSIF is proud to announce the recipients of the 2022 McDonald Fellowships and Du Pré Grants, from Mongolia, Brazil, Argentina and India.

Aanvullende informatie

Actie “scan for change”

https://ms-sep.be/wp-content/uploads/2022/01/Charity_KV_1080x1080-1.jpg

Payconiq by Bancontact is een mobiele betaalapp waarmee u met uw smartphone kunt betalen, waar en wanneer u maar wilt.

Aanvullende informatie

Alle artikelen zien

Programma's

Therapy picto

MS Nurse PRO

MS Nurse PROfessional is een online opleidingsprogramma dat gericht is op Europa en bedoeld is voor verpleegkundigen en bij uitbreiding voor maatschappelijke werkers en werksters die met personen met MS werken.

Meer weten
Barometer picto

MS-Barometer

De EMSP ‘MS-barometer’ is een hulpmiddel waarmee iedereen die begaan is met MS, vergelijkingen op Europees niveau kan maken.

Meer weten
Respect picto

“World Atlas of MS”

De MS-atlas van MSIF is het resultaat van een samenwerkingsverband van organisaties, clinici, onderzoekers, patiënten ……

Meer weten
Skip to content